Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hatay usulü humus yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı haşlanmış nohut (kabukları soyulmuş) 13;
- yarım su bardağı tahin 13;
- 2 diş sarımsak 13;
- 1 çay bardağı taze sıkılmış limon suyu 1;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1;
- yarım çay bardağı su (gerekirse artırılabilir) 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- tuz 1.
Yapılışı:
- Nohutları pürüzsüz hale getirin: Haşlanmış ve kabukları soyulmuş nohutları mutfak robotuna alın ve birkaç dakika çekerek kremsi hale gelmesini sağlayın 1.
- Lezzetleri ekleyin: Tahin, limon suyu, ezilmiş sarımsak, kimyon ve tuzu ekleyin 1. Karıştırmaya devam edin 1.
- Kıvamını ayarlayın: Zeytinyağı ve suyu yavaş yavaş ilave ederek daha pürüzsüz ve akıcı bir kıvam elde edin 1. Gerekiyorsa biraz daha su ekleyebilirsiniz 1.
- Sunum: Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirin 1. Arzuya göre kırmızı toz biber, sumak veya haşlanmış nohutla süsleyin 1.
Hatay humusunun özelliği, bolca doğranmış kornişon turşu, domates ve maydanoz eşliğinde servis edilmesidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: