Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Haribo dondurulmuş jelibon yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Jelibonları hazırlama: Jelibonları derin bir tabağa koyup üzerine Sprite gazoz ekleyin 1.
- Soğutma: Tabağı buzdolabına yerleştirip 24 saat bekletin (en az 12 saat bekletilebilir) 1.
- Gazozdan çıkarma: 24 saat sonra gazozun içinden jelibonları çıkarıp başka bir kaba alın 1.
- Dondurma: Jelibonları 3 saat buzluğa atarak dondurun 1.
Bu yöntemle jelibonlar dondurulmuş hale gelir 1.
Alternatif olarak, jelibonları 24 saat şeffaf gazlı içecek içinde buzdolabında bekletip, büyüyen jelibonları yağlı kağıt üzerine teker teker dizerek 3 saat dondurucuda dondurmak da mümkündür 1.
Bu tür tarifler, genellikle eğlence amaçlı olup, ticari bir üretim yöntemi değildir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: