Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'de birçok ilin meşhur börek çeşitleri bulunmaktadır:
- Bursa: Bursa böreği, genellikle kıymalı veya peynirli iç harcı ile yapılır 1.
- Kayseri: Kayseri böreği, ince yufkalarla hazırlanan ve fırında pişirilen kıymalı bir börektir 1.
- Sakarya: Sakarya böreği, patatesli veya kıymalı olarak yapılır 1.
- Trabzon: Trabzon böreği, kıyma, soğan, yumurta ve baharatlarla hazırlanan bir iç harca sahiptir 1.
- Eskişehir: Eskişehir çiğböreği (çibörek), kıyma, soğan ve baharat karışımıyla yapılan bir börektir 35.
- İstanbul (Sarıyer): Sarıyer böreği, tarihi ve orijinal lezzetiyle bilinir 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: