Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- Tehlike analizinin yapılması 4. Gıda üretim sürecinde ortaya çıkabilecek tehlikeler belirlenir 4.
- Kritik kontrol noktalarının belirlenmesi 4. Olası tehlike yaratabilecek kontrol noktaları tespit edilir 1.
- Kritik limitlerin saptanması 1. Kontrol noktalarında yapılacak ölçümler sonrası elde edilecek sonuçların olması gereken en yüksek ve en düşük değerler belirlenir 1.
- Kritik kontrol noktalarının izlenmesi 1. Örneklerin nasıl alınacağı, hangi yöntemlerle analiz edileceği ve ne sıklıkla örnek alınacağı belirlenir 1.
- Düzeltici faaliyetlerin belirlenmesi 1. Gıdanın sağlıkla işlenmesine ya da HACCP sisteminin uygulanmasına engel olacak bir problemle karşılaşılması durumunda izlenecek adımlar belirlenir 1.
- Doğrulama 1. HACCP'e uygun olarak yapılan bütün eylemler kontrol edilir 1.
- Kayıt tutulması 1. Yapılması gereken tüm HACCP işlemleri, örnekler, sonuçlar, kontrol noktaları ve limitler kayıt altına alınır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: