Buradasın
Gıda güvenliğinin 3 temel ilkesi nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gıda güvenliğinin üç temel ilkesi şunlardır:
- Gıdaların sağlığa zararlı etkenlerle bulaşmasının önlenmesi 3. Bu, mikrobiyolojik, kimyasal ve fiziksel tehlikelerin gıdalara geçmesini engellemek anlamına gelir 4.
- Gıdalarda sağlığa zararlı etkenlerin çoğalması ve yayılmasının önlenmesi 3. Bu, mikroorganizmaların ve diğer zararlı maddelerin gıda içinde ve üzerinde çoğalmasını kontrol altında tutmayı içerir 5.
- Sağlığa zararlı etkenlerin uygun yöntemlerle gıdalardan uzaklaştırılması veya etkisiz hale getirilmesi 3. Bu, gıdaların güvenli hale getirilmesi için gerekli işlemlerin yapılmasını sağlar 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: