Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Güvenilir gıda şu özelliklere sahip olmalıdır:
- Son tüketim tarihi geçmemiş olmalıdır 1.
- Muhafaza ve satış kurallarına uygun olmalıdır 1.
- Ambalajlı ve etiketi olmalıdır 1.
- Fiziksel, kimyasal ve biyolojik riskleri taşımamalıdır 1.
- Gereği gibi hazırlanmış ve korunmuş olmalıdır 1.
Güvenilir gıda olup olmadığını anlamak için dikkat edilebilecek bazı noktalar:
- Kıyma ve köfte: Önceden paketlenmiş kıymalarda tağşiş olabilir; kendi seçtiğiniz etten çektirmeniz daha güvenilirdir 2.
- Sakatat: Paketlenmiş sakatat ürünlerinde tağşiş olabilir, reyondan seçtiğiniz etin dilimlenip hazırlanmasını istemelisiniz 2.
- İşlenmiş et ürünleri: Hamur haline getirilmeden önce kümes hayvanları, at, domuz ve eşek sakatatları, derileri veya kafaları katılabilir 2.
- Kök sebzeler: Parlak görünen sebzeler, depodaki ömrünü uzatmak için paraben sürülmüş olabilir 3.
Güvenilir gıda konusunda şüpheleriniz varsa, 174 ALO GIDA HATTI'nı arayarak veya ilgili kurumlara başvurarak yardım alabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: