Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gıda güvenliğini sağlamak için yapılması gerekenler:
- Hijyen kurallarına uymak: Eller sık sık yıkanmalı, mutfak yüzeyleri temiz tutulmalı ve gıdalar uygun sıcaklıklarda saklanmalıdır 235.
- Doğru ürün seçimi ve saklama: Taze ve kaliteli ürünler tercih edilmeli, son kullanma tarihlerine dikkat edilmeli ve gıdalar uygun koşullarda saklanmalıdır 234.
- Pişirme ve tüketim işlemleri: Gıdalar, iç sıcaklıklarının yeterli seviyeye ulaşması için uygun sürelerde pişirilmeli ve çiğ gıdalarla pişmiş gıdalar birbirinden ayrı tutulmalıdır 234.
- Soğuk zincir: Gıdaların toplanması ile son tüketici tarafından tüketilmesi arasında sıcaklık kontrolü sağlanmalıdır 2.
- Eğitim: Personele hijyen eğitimi verilmelidir 45.
- Tedarikçi kontrolü: Gıdalar onaylı tedarikçilerden alınmalı ve yapılan denetimler kontrol edilmelidir 5.
Gıda güvenliğini sağlamak için çeşitli kurumlar ve bu kurumların geliştirdiği yasal düzenlemeler de vardır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: