Buradasın
Güveçte yaprak ciğer nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Güveçte yaprak ciğer yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 gram dana ciğeri (yaprak şeklinde dilimlenmiş) 2;
- 2 adet kırmızı biber (ince dilimlenmiş) 2;
- 2 adet yeşil biber (ince dilimlenmiş) 2;
- 1 büyük soğan (ince dilimlenmiş) 2;
- 4 diş sarımsak (doğranmış) 2;
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı 2;
- 1 çay kaşığı kimyon 2;
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- 1 çay kaşığı tuz 2;
- 1 çay kaşığı kekik 2;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 2;
- 1 su bardağı su 2;
- İsteğe bağlı: 1 çay bardağı beyaz şarap 2.
Hazırlanışı:
- İlk olarak ciğer dilimlerini zeytinyağı, kimyon, kırmızı pul biber, karabiber, tuz ve kekik ile marine edin ve en az 30 dakika dinlendirin 2.
- Güveç kabını yağlayın ve marine edilmiş ciğer dilimlerini düzenli bir şekilde yerleştirin 2.
- Üzerine ince dilimlenmiş soğan, kırmızı ve yeşil biberleri ekleyin ve doğranmış sarımsakları serpiştirin 2.
- Domates salçasını su ile karıştırarak üzerine dökün 2. İsteğe bağlı olarak beyaz şarap ekleyebilirsiniz 2.
- Güveç kabını önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin 2. Ciğerlerin yumuşak ve sebzelerin pişmiş olduğundan emin olun 2.
- Pişen ciğerleri sıcak servis yapın 2.
Bu tarif, yüksek protein içeriği ve lezzeti ile sofralarınıza renk katacak bir yemektir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: