Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
El açması gül böreği yapımı için gerekli malzemeler:
- 4 su bardağı un 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 su bardağı su (yaklaşık olarak) 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 2 yumurta (bir tanesi hamur için, diğeri üzeri için) 1;
- 250 gram beyaz peynir veya lor peyniri 1;
- 1/2 demet maydanoz (isteğe bağlı) 1;
- 250 gram tereyağı veya margarin (eritilmiş) 1.
Yapılışı:
- Un ve tuzu bir kabın içerisine koyup karıştırın 1.
- Su yavaşça eklenerek yoğurma işlemine başlayın 1. Hamur, ele yapışmayan yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulmalıdır 1.
- Hamur hazırlandıktan sonra, üzeri örtülerek dinlenmeye bırakılır 1.
- Beyaz peynir veya lor peynirini bir kabın içine koyup ezin 1. İsteğe bağlı olarak, ince doğranmış maydanozu da ekleyerek karıştırın 1. Bu karışım, gül böreğinin içini doldurmak için kullanılacaktır 1.
- Dinlenmiş hamur küçük parçalara ayrılır ve her bir parça unlanmış bir zeminde ince bir şekilde açılır 1.
- Açılmış yufkaların her birinin üzerine eritilmiş tereyağı veya margarin sürün 1.
- Yağlanmış yufkanın üzerine iç harç koyarak, yufkayı rulo şeklinde sarın 1. Daha sonra, bu ruloyu gül şekli vermek için spiral bir şekilde sarın 1.
- Tüm yufkalar bu şekilde hazırlandıktan sonra, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir 1.
- Üzerine çırpılmış yumurta sürerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi alana kadar pişirin 1.
Servis önerisi: Sıcak veya ılık olarak yoğurt ya da salata ile birlikte sunulabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: