Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
El açması gül böreği yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için:
- Hamuru yağlamak için:
- İç harcı için:
Yapılışı:
- Yoğurma kabına verilen sıvı malzemeleri alıp karıştırın 1.
- Kontrollü bir şekilde un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun 1.
- Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın ve 15 dakika dinlendirin 1.
- Bir tavada tereyağını eritip, içine zeytinyağını ekleyin 1.
- Bezeleri çok hafif unlayarak tabak büyüklüğünde açın 1.
- Her bir bezeye bir yemek kaşığı yağ karışımından sürüp üst üste dizin 1.
- En üstteki hamura da yağ sürüp, 20 dakika dinlendirin 1.
- İç harcı için soğanı kavurup, ezilmiş patatesleri ve baharatları ekleyin 1.
- Dinlenen hamurları açıp, iki kenarını içe katlayarak iç harcı yerleştirin 1.
- Rulo şeklinde sarıp, gül böreği şeklinde içe doğru sarın 1.
- Börekleri fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızartın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: