Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gül böreği malzemeleri şunlardır:
- Yufka: Genellikle 4 adet yufka kullanılır 12.
- İç harç: Malzemeler iç harcın çeşidine göre değişir. Örneğin, kıymalı gül böreği için 250 gram kıyma, 2 soğan, 1 çay kaşığı tuz ve karabiber, 3 yemek kaşığı tereyağı gereklidir 2. Ispanaklı gül böreği için ise 3 bağ ıspanak, 2 rende soğan, tuz, karabiber, pul biber, toz kırmızıbiber ve kimyon kullanılır 4.
- Sos: 1 yumurta, 1 su bardağı süt ve 1 çay bardağı sıvı yağdan oluşan bir sos hazırlanır 2.
- Üzeri için: 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu, 1 yumurta sarısı 1.
Ayrıca, beyaz peynir, kaşar peyniri, dereotu ve maydanoz gibi ek malzemeler de kullanılabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: