Buradasın
Gül böreğinin yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gül böreğinin yumuşak olması için şu adımlar izlenebilir:
- Yufkanın tazeliği: Taze yufka kullanmak, böreğin daha yumuşak olmasını sağlar 14.
- Sos kıvamı: Süt, yumurta ve sıvı yağdan hazırlanan sos, yufkanın her yerine eşit şekilde sürülmeli ve yufkanın kurumasını önlemelidir 14. Süt yerine yoğurt da kullanılabilir 4.
- İç harcın nemi: İç harcın kuru olmaması, böreğin iç kısmının yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar 24. Peynirli harç için biraz süt veya yoğurt, kıymalı harç için ise soğan ve su eklenebilir 4.
- Fırın sonrası dinlenme: Fırından çıkan böreklerin üzerine temiz bir bez örtülerek 5-10 dakika dinlendirilmesi, daha yumuşak bir kıvam elde edilmesini sağlar 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: