Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patatesli gül böreği yapımı için gerekli malzemeler:
- 5 adet hazır yufka 14;
- İç harcı için: 5 adet iri patates, 1 adet kuru soğan, sıvı yağ, pul biber, karabiber, tuz 1;
- Sosu için: 1 su bardağı sıvı yağ, 1,5 su bardağı süt, 1 adet yumurta 1;
- Üzeri için: susam, çörek otu 1.
Yapılışı:
- Öncelikle iç harcı hazırlayın 1. Patatesleri haşlayıp rendeleyin 14.
- Tencereye doğradığınız soğanı yemeklik doğrayıp az yağda kavurun 1. Salçayı ilave edin ve kavurun 1. Rendelenmiş patatesleri ekleyin 1. Tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırıp soğumaya bırakın 1.
- Sos malzemelerini bir kapta karıştırıp hazırlayın 1.
- Yufkayı geniş bir tezgaha açıp üst üste koyup 4 eşit parçaya bölün 1.
- Yufkanın üzerine fırça yardımıyla sos sürün 1. Üçgen yufkanın geniş tarafına şerit halinde harç koyup sigara böreği gibi sarın 1.
- Bir ucundan içine doğru sararak gül şekli verip yağlanmış tepsiye koyun 1. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapıp gül böreklerini tepsiye dizin 1.
- Kalan sosu böreklerin üzerine kaşıkla dökün 1.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişmeye bırakın 1. Üzeri kızardığında fırından alıp servis edin 1.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: