Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patatesli gül böreği yapmak için gerekli malzemeler:
- 5 adet günlük yufka 13;
- 5-6 adet büyük haşlanmış patates 1;
- 1 büyük boy kuru soğan 1;
- 1 yemek kaşığı salça 1;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 1;
- bir tutam maydanoz 1;
- damak zevkine göre tuz, karabiber, pul biber 1.
Yapılışı:
- İç harcın hazırlanması: Patatesleri haşlayıp ezin 1. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile kavurun, üzerine salça, baharatlar ve tuzu ekleyip karıştırın 1. İnce kıyılmış maydanozu ilave edin 1. Ezilmiş patateslerle harcı karıştırın 1.
- Sosun hazırlanması: 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 yumurtayı çırparak sosu hazırlayın 1.
- Böreğin sarılması: Yufkaları dört eşit parçaya bölün 13. Yufkaların üzerine sosu fırça ile sürün 1. Geniş kenarına iç harcı koyup rulo şeklinde sarın, ardından kendi etrafında döndürerek gül şekli verin 13.
- Pişirme: Tepsiye dizilen böreklerin üzerine kalan sostan sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin 13.
Püf noktaları:
- İç harcında kullanılacak patatesleri hızlı pişmesi için kabuklarını soyup iri küpler halinde doğradıktan sonra haşlayabilirsiniz 1.
- Sos malzemelerini homojen kıvam alana kadar karıştırıp, yufkaların her yerine eşit gelecek şekilde sürmelisiniz 1.
- Kullandığınız yufka, taze günlük yufka olmalıdır 1.
- Fırını önceden ısıtmak, böreğin eşit miktarda pişmesini sağlar 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: