Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ispanaklı gül böreği yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet yufka 1;
- 1 kg ıspanak 1;
- 2 adet soğan 1;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1,5 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 2 adet yumurta (1’inin sarısı üzerine) 1;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 su bardağı süt 1;
- üzeri için 1 adet yumurta sarısı ve susam 1.
Yapılışı:
- İç harcın hazırlanması: Tavaya sıvı yağ alıp, doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun 1. Ardından salça, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip 1-2 dakika daha kavurun 1. Temizleyip doğradığınız ıspanağı ilave edip kısık ateşte 10 dakika kavurun ve ocaktan alıp soğumaya bırakın 1.
- Sosun hazırlanması: Bir kasede yumurta, sıvı yağ ve sütü karıştırın 1.
- Böreklerin sarılması: Yufkaları üst üste koyup dört eşit parçaya keserek üçgen yufkalar elde edin 1. Yufkaların üzerine sos sürüp, iç harcı yayarak rulo şeklinde sarın ve gül şekli verin 1.
- Pişirme: Börekleri fırın tepsisine yerleştirip, üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin 1. 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35 dakika pişirin 1.
Püf noktası: Böreğin yumuşak olması için üzerine yumurta ve soda karışımı sürülebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: