Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Greçka (karabuğday) ekmeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 yumurta 2;
- yarım su bardağı süt 2;
- 1/3 su bardağı sızma zeytinyağı 2;
- 1 paket kuru maya 2;
- 1 paket kabartma tozu 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 3 su bardağı karabuğday unu 2.
Yapılışı:
- Un hariç tüm malzemeler geniş bir kapta iyice çırpılır 2.
- Un bir kerede eklenir ve iyice çırpılır 2. Ne çok sıvı ne de çok katı bir hamur olacak şekilde, kek hamuru gibi bir kıvam elde edilir 2.
- Karışım 1 saat dolapta bekletilir 2.
- Yağlı kağıt serilmiş pişirme kabına hamur alınır 2. Üzerine çörekotu, susam ve kabak çekirdeği içi serpilebilir 2.
- 170-180 derecede 30-35 dakika kontrollü pişirilir 2. Fırından çıkardıktan sonra ekmek bir telin üzerinde soğumaya bırakılır, soğumadan kesilirse dağılabilir 2.
Ayrıca, ekşi mayalı nohutlu ve greçkalı (karabuğday) ekmek tarifi de mevcuttur 4. Bu tarifte, 24 saat ıslatılan nohut düdüklü tencerede pişirilir ve biraz ılıyınca nohut suyuyla birlikte robotta hamur haline getirilir 4. Greçka unu, ekşi maya, biraz yaş maya ve kaya tuzu eklenerek hamur oluşturulur 4. Hamurun kıvamına göre biraz daha su eklenebilir 4. Hamur tepsiye yayılır, üzerine çörek otu, susam ve ay çekirdeği serpilir ve 160 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir 4.
Greçka ekmeği tariflerinin bulunabileceği bazı siteler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: