Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Greçkadan (karabuğday) ekmek yapmak için gerekli malzemeler ve tarif:
Malzemeler:
- 1 su bardağı greçka 1
- 2 yumurta 1
- Kabartma tozu (2 paket) 1
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 1 yemek kaşığı keten tohumu 1
- Yarım su bardağı parçalanmış ceviz 1
- Tuz 1
- Kekik 1
Yapılışı:
- Greçkayı üzerine geçecek kadar su ekleyin ve 8 saat bekletin 1.
- Bekledikten sonra süzün ve blender veya rondodan geçirin 1.
- 12-13 saat mayalanmaya bırakın 1.
- Bekleme süresinden sonra tüm malzemeleri ekleyip karıştırın 1.
- Yağlı kağıt serilmiş kalıba dökün 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat 15 dakika pişirin 1.
Alternatif bir tarif olarak, ekşi mayalı nohutlu ve greçkalı ekmek de yapılabilir 2. Bunun için:
- 24 saat ıslatılan nohudu düdüklü tencerede pişirin 2.
- Nohut suyuyla birlikte robotta hamur haline getirin 2.
- Greçka unu, ekşi maya, yaş maya, kaya tuzu ekleyip karıştırın 2.
- Hamurun kıvamına göre biraz daha su koyabilirsiniz 2.
- Hamuru tepsiye yayın ve üzerine çörek otu, susam ve ayçekirdeği serpin 2.
- Tepside biraz bekletip 160 derecede üzeri kızarana kadar pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: