Buradasın
Glazürlü pasta kreması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glazürlü pasta kreması yapımı için gerekli malzemeler:
- 4 adet yumurta 1;
- 4 Türk kahve fincanı şeker 1;
- 4 Türk kahve fincanı un 1;
- 1 kahve fincanı su 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 1 paket pasta kreması 1;
- 1 paket kakaolu krem şanti 1;
- 2 su bardağı süt (şanti için) 1;
- 1 su bardağı süt (keki ıslatmak için) 1;
- Bitter çikolata 1.
Yapılışı:
- Yumurta sarıları ile şekeri iyice çırpın 1.
- Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını bir fiske tuzla blender ile krema haline getirin 1.
- Yumurta sarısının üzerine un, kabartma tozu ve suyu ekleyip tekrar çırpın 1.
- Son olarak yumurta beyazını ekleyip çok az daha çırpın 1.
- Yağlanmış tepsiye pandispanyayı dökün ve ısınmış fırına atın 1.
- Soğuyan pandispanyayı süt ile ıslatın 1.
- Kakaolu krem şantiyi ara katına kullanın ve bitter çikolata parçalarını yerleştirin 1.
- Arzuya göre mevsim meyveleri de ekleyebilirsiniz 1.
- Üzerini vanilyalı pasta kreması ile kaplayın 1.
- Eritilmiş glazürü donmadan hızlıca pastanın üzerine dökün (glazürün yapılışı paketin arkasında yazıyor) 1.
- Üzerini rende çikolata ile süsleyin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: