• Buradasın

    Girit usulü nuraniye nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Girit usulü nuraniye yapımı için gerekli malzemeler:
    • 3 adet kabak 12;
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
    • 5 dal taze soğan 1;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 1;
    • yarım çay bardağı haşlanmış pirinç 1;
    • yarım demet maydanoz 1;
    • yarım demet dereotu 1;
    • 300 g süzme yoğurt 1;
    • 2 diş sarımsak 1;
    • 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1.
    Yapılışı:
    1. Kabakları rendeleyin 1.
    2. Zeytinyağında soteleyin 1.
    3. Taze soğanı doğrayıp, ekleyin ve 2-3 dakika kavurun 1.
    4. Haşlanmış pirinci ekleyip, karıştırın 1.
    5. Dereotunu ve maydanozu kıyıp ekleyin, karıştırıp ocaktan alıp, soğumaya bırakın 1.
    6. Yoğurdu ve sarımsağı kabağa ekleyip, karıştırın 1.
    7. Tereyağını eritin, kırmızı toz biberi ekleyip, kızdırın 1.
    8. Mezenin üzerine dökün 1.
    Afiyet olsun.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Girit mezesi hangi peynirle yapılır?

    Girit mezesi genellikle ezine peyniri ve lor peyniri ile yapılır. Ayrıca Bergama koyun tulumu peyniri de kullanılabilir.

    Girit mezesi içinde neler var?

    Girit mezesi içinde genellikle şu malzemeler bulunur: Peynir: Ezine peyniri, lor peyniri veya keçi peyniri gibi beyaz peynirler tercih edilir. Zeytinyağı: Sızma zeytinyağı, mezenin tadını belirleyen önemli bir unsurdur. Sarımsak: Rendelenmiş veya ezilmiş olarak eklenir. Baharatlar: Kırmızı pul biber, kekik, karabiber gibi baharatlar kullanılır. Ceviz: Ufalanmış veya hafifçe kavrulmuş ceviz içi eklenir. Diğer malzemeler: Maydanoz, dereotu veya taze nane gibi yeşillikler de kullanılabilir.

    Girit otları nelerdir?

    Girit mutfağında kullanılan bazı otlar şunlardır: Radika. Turpotu. Şevketibostan. İstifno. Sarmaşık. Arapsaçı. Cibez. Gelincik. Girit mutfağında kullanılan otların çeşitliliği daha fazladır.

    Nuraniye mezesi hangi yöreye ait?

    Nuraniye mezesi, Ege yöresine aittir.

    Girit usulü meze nasıl yapılır?

    Girit usulü meze (Tirokafteri) yapmak için gerekli malzemeler: 200 gr beyaz peynir (feta veya lor peyniri); 2 yemek kaşığı yoğurt; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber; 1 tatlı kaşığı acı pul biber (isteğe bağlı); 1 diş sarımsak (isteğe bağlı); 1 yemek kaşığı limon suyu veya sirke; Karabiber (damak tadına göre). Yapılışı: 1. Peyniri ezin: Bir çatal veya blender kullanarak beyaz peyniri iyice ezin. 2. Malzemeleri karıştırın: Yoğurt, zeytinyağı, limon suyu, kırmızı toz biber, acı pul biber ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. 3. Servise hazırlayın: Karışımı servis tabağına alın ve üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirin. 4. Soğuk servis yapın: Tirokafteri’yi 10-15 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra sıcak ekmek veya grissini ile servis edebilirsiniz.