Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Girit mutfağında kullanılan bazı otlar şunlardır:
- Radika 13. Haşlanıp zeytinyağlı ve limonlu salatası yapılır 3.
- Turpotu 23. Haşlanmış olarak veya salatası yapılarak tüketilir 3.
- Şevketibostan 23. Kuzu eti ile pişirilerek yemeği yapılır 3.
- İstifno 3. Girit kabağı ile birlikte haşlanıp salatası yapılır 3.
- Sarmaşık 3. Haşlanıp salatası yapılır ya da soğan ile kavrulup üzerine yumurta kırılır 3.
- Arapsaçı 23. Kuzu etli ve zeytinyağlı yemeği yapılır 3.
- Cibez 3. Haşlanıp zeytinyağlı ve limonlu salatası yapılır 3.
- Gelincik 3. Börek içinde ve çiportada kullanılır 3.
Girit mutfağında kullanılan otların çeşitliliği daha fazladır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: