• Buradasın

    Nuraniye mezesi hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A vibrant plate of Nuraniye meze with fresh herbs and olive oil, set against a sunlit Aegean coastline with turquoise waters and whitewashed houses in the background.
    Nuraniye mezesi, Ege yöresine aittir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Türk mezeleri nelerdir?

    Türk mutfağına ait bazı mezeler: Haydari. Muhammara. Cacık. Patlıcan Ezmesi (Baba Ghanoush). Şakşuka. Tarama. Kısır. Fava. Deniz Börülcesi. Kereviz Salatası.
    A vibrant Turkish dining table featuring **Yağlama** (thin flatbread with toppings), **Siron** (steamed dumplings with garlic yogurt), **Adana Kebabı** (spicy minced meat skewers), and **İskender Kebap** (sliced meat over pita with tomato sauce), surrounded by warm, inviting light and traditional ceramic plates.  

*(Note: **Maklube** was excluded to avoid mixing cultural contexts, as it is primarily Levantine.)*

    Hangi yöreye ait hangi yemek?

    Bazı yörelere ait yemekler: Adana: Adana Kebap, Analı kızlı (çorba), karakuş (tatlı). Adıyaman: Çiğ köfte, içli köfte, basalla (ekşili köfte). Aydın: Tarhana çorbası, acılı güveç, patlıcan biber kızartma. Giresun: Karalahana çorbası, dolması ve diblesi, ısırgan püresi, mısır ekmeği, fasulye turşusu. Hatay: Belen tava, öcce, Kilis tava. Kayseri: Şebit (yağlama). Diyarbakır: Duvaklı pilav. Ege ve Akdeniz: Zeytinyağlı enginar, kabak çiçeği dolması, börülce salatası. Karadeniz: Hamsi tava, hamsili pilav, mıhlama. Doğu ve Güneydoğu Anadolu: Kebap çeşitleri, çiğ köfte, içli köfte. Türkiye'de hemen hemen her ilin kendine has bir yemeği veya tatlısı bulunmaktadır.

    Girit usulü nuraniye nasıl yapılır?

    Girit usulü nuraniye yapımı için gerekli malzemeler: 3 adet kabak; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 5 dal taze soğan; 1 tatlı kaşığı tuz; yarım çay bardağı haşlanmış pirinç; yarım demet maydanoz; yarım demet dereotu; 300 g süzme yoğurt; 2 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber. Yapılışı: 1. Kabakları rendeleyin. 2. Zeytinyağında soteleyin. 3. Taze soğanı doğrayıp, ekleyin ve 2-3 dakika kavurun. 4. Haşlanmış pirinci ekleyip, karıştırın. 5. Dereotunu ve maydanozu kıyıp ekleyin, karıştırıp ocaktan alıp, soğumaya bırakın. 6. Yoğurdu ve sarımsağı kabağa ekleyip, karıştırın. 7. Tereyağını eritin, kırmızı toz biberi ekleyip, kızdırın. 8. Mezenin üzerine dökün. Afiyet olsun.

    Nuraniye mezesi içinde ne var?

    Nuraniye mezesinin içinde bulunan malzemeler: yarım çay bardağı zeytinyağı; 1 demet ince kıyılmış taze soğan; 4 adet orta boy rendelenmiş kabak; 1 çay bardağı pirinç; 2 çay bardağı su; yarım demet ince kıyılmış maydanoz; yarım demet ince kıyılmış dereotu; 2-3 diş sarımsak; 5 yemek kaşığı süzme yoğurt; 1 çay kaşığı tuz (kabaklar için); 1 çay kaşığı tuz (yoğurt için). Üzeri için 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı toz kırmızı biber kullanılabilir.