• Buradasın

    Kabak sıyırma kaç dakikada pişer?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming pot of thinly sliced zucchini (kabak sıyırma) simmering in a golden olive oil and tomato sauce, with fresh herbs scattered on top, set on a traditional Turkish stove with a wooden spoon resting beside it.
    Kabak sıyırma yemeğinin pişme süresi, kullanılan tarife göre değişiklik gösterebilir:
    • Yemek.com'da yer alan tarife göre, kabak sıyırma yemeği 20 dakika pişer 1.
    • Nefisyemektarifleri.com'da yer alan Girit usulü kabak sıyırma tarifine göre, yemek 10-12 dakika kabaklar suyunu çekene kadar pişirilir 2.
    • Lezzet.com.tr'de yer alan tarife göre, kabak sıyırma yemeği 30 dakika pişirilir 3.
    • Gzt.com'da yer alan tarife göre, yemek 20-25 dakika pişirilir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kabak ile en kolay ne pişirsem?

    Kabakla pişirilebilecek en kolay tariflerden bazıları şunlardır: Yoğurtlu kabak salatası. Kabak spagetti. Fırında kabak mücver. Ayrıca, kabak çorbası, kabak tatlısı, kabak köftesi (mücver), kabak lazanya, kabak sarma gibi birçok kolay kabak tarifi bulunmaktadır. Tariflerin detaylarına, yemek.com, nefisyemektarifleri.com ve lezzet.com gibi sitelerden ulaşılabilir.
    A sunlit Turkish kitchen with fresh zucchini, onions, and dill arranged on a wooden countertop, a pot simmering on the stove, and a bowl of vibrant green *kabak sıyırma* ready to be served.

    Kabak sıyırma nasıl yapılır?

    Kabak sıyırma yapmak için gerekli malzemeler: 3-4 adet kabak; 1 adet kuru soğan; 5 dal taze soğan; yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml); 1 adet limon suyu; 2 yemek kaşığı pirinç; yarım su bardağı sıcak su (100 ml); yarım tatlı kaşığı tuz; yarım tatlı kaşığı kuru nane; yarım demet dereotu. Yapılışı: 1. Kabaklar, sebze soyucu ile çekirdekli kısımlarını çok fazla almadan ince uzun şeritler halinde dilimlenir. 2. Kabak dilimlerinin üzerine limon suyu eklenerek karıştırılır. 3. Tencereye zeytinyağı alınır, üzerine piyazlık doğranmış soğanlar eklenerek pembeleşene kadar kavrulur. 4. Pirinç ilave edilip 1-2 dakika daha kavrulur, ardından doğranmış taze soğanlar eklenir ve kuru nane ilave edilip birkaç tur karıştırılır. 5. Sıcak su ilave edilip tencerenin kapağı kapatılıp yaklaşık 8 dakika pişirilir. 6. Kabaklar tencereye aktarılıp tuz ilave edilerek kapak kapalı şekilde kabaklar suyunu çekene kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirilir. 7. Ocak kapatılıp 10-15 dakika dinlendirildikten sonra üzerine ince kıyılmış dereotu serpilir ve karıştırılır. Kabak sıyırma, sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir.