Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kabak sıyırma içine konan malzemeler farklı tariflere göre değişiklik gösterebilir.
Bazı kabak sıyırma tarifleri için malzemeler:
- 4 adet kabak 1;
- 1 diş sarımsak 1;
- 1 büyük boy soğan 1;
- 1 adet limonun suyu 1;
- 1/4 demet dereotu 1;
- 2 yemek kaşığı pirinç 1;
- 1 adet küp şeker 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1;
- 1 çay bardağı sıcak su 1.
Girit usulü kabak sıyırma için malzemeler:
- 3-4 adet kabak 2;
- 1 adet kuru soğan 2;
- 5 dal taze soğan 2;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml) 2;
- 1 adet limon suyu 2;
- 2 yemek kaşığı pirinç 2;
- Yarım su bardağı sıcak su (100 ml) 2;
- Yarım tatlı kaşığı tuz 2;
- Yarım tatlı kaşığı kuru nane 2;
- Yarım demet dereotu 2.
Kevserinmutfagi.com sitesinde yer alan kabak sıyırma tarifi için malzemeler:
- 1 kg yeşil kabak 3;
- 1 adet soğan 3;
- 2 yemek kaşığı pirinç 3;
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
- Yarım limon 3;
- Tuz 3;
- Kuru nane veya taze dereotu 3.
Gzt.com sitesinde yer alan kabak sıyırma tarifi için malzemeler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: