• Buradasın

    Kabak sıyırmanın içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kabak sıyırma içine konan malzemeler farklı tariflere göre değişiklik gösterebilir.
    Bazı kabak sıyırma tarifleri için malzemeler:
    • 4 adet kabak 1;
    • 1 diş sarımsak 1;
    • 1 büyük boy soğan 1;
    • 1 adet limonun suyu 1;
    • 1/4 demet dereotu 1;
    • 2 yemek kaşığı pirinç 1;
    • 1 adet küp şeker 1;
    • 1 çay kaşığı tuz 1;
    • 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1;
    • 1 çay bardağı sıcak su 1.
    Girit usulü kabak sıyırma için malzemeler:
    • 3-4 adet kabak 2;
    • 1 adet kuru soğan 2;
    • 5 dal taze soğan 2;
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml) 2;
    • 1 adet limon suyu 2;
    • 2 yemek kaşığı pirinç 2;
    • Yarım su bardağı sıcak su (100 ml) 2;
    • Yarım tatlı kaşığı tuz 2;
    • Yarım tatlı kaşığı kuru nane 2;
    • Yarım demet dereotu 2.
    Kevserinmutfagi.com sitesinde yer alan kabak sıyırma tarifi için malzemeler:
    • 1 kg yeşil kabak 3;
    • 1 adet soğan 3;
    • 2 yemek kaşığı pirinç 3;
    • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
    • Yarım limon 3;
    • Tuz 3;
    • Kuru nane veya taze dereotu 3.
    Gzt.com sitesinde yer alan kabak sıyırma tarifi için malzemeler:
    • 4 adet kabak 4;
    • yarım demet doğranmış taze soğan 4;
    • bir tutam kıyılmış dereotu 4;
    • yarım su bardağı pirinç 4;
    • 1 adet limon 4;
    • yeteri kadar zeytinyağı 4;
    • yeteri kadar tuz 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kabak yemeğinin içine ne konur?

    Kabak yemeğinin içine konulan malzemelerden bazıları şunlardır: kuru soğan; sarımsak; zeytinyağı; domates; salça; pirinç; sıcak su; tuz; karabiber; dereotu. Ayrıca, kabak yemeğine kıyma, havuç, kapya biber gibi malzemeler de eklenebilir. Kabak yemeği tarifi için aşağıdaki kaynaklara başvurulabilir: yemek.com; nefisyemektarifleri.com; karaca.com; ye-mek.net.

    Kabak sıyırma nasıl yapılır?

    Kabak sıyırma yapmak için gerekli malzemeler: 3-4 adet kabak; 1 adet kuru soğan; 5 dal taze soğan; yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml); 1 adet limon suyu; 2 yemek kaşığı pirinç; yarım su bardağı sıcak su (100 ml); yarım tatlı kaşığı tuz; yarım tatlı kaşığı kuru nane; yarım demet dereotu. Yapılışı: 1. Kabaklar, sebze soyucu ile çekirdekli kısımlarını çok fazla almadan ince uzun şeritler halinde dilimlenir. 2. Kabak dilimlerinin üzerine limon suyu eklenerek karıştırılır. 3. Tencereye zeytinyağı alınır, üzerine piyazlık doğranmış soğanlar eklenerek pembeleşene kadar kavrulur. 4. Pirinç ilave edilip 1-2 dakika daha kavrulur, ardından doğranmış taze soğanlar eklenir ve kuru nane ilave edilip birkaç tur karıştırılır. 5. Sıcak su ilave edilip tencerenin kapağı kapatılıp yaklaşık 8 dakika pişirilir. 6. Kabaklar tencereye aktarılıp tuz ilave edilerek kapak kapalı şekilde kabaklar suyunu çekene kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirilir. 7. Ocak kapatılıp 10-15 dakika dinlendirildikten sonra üzerine ince kıyılmış dereotu serpilir ve karıştırılır. Kabak sıyırma, sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir.