• Buradasın

    Kabak sıyırma hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kabak sıyırma yemeği, Girit yöresine aittir 14.

    Konuyla ilgili materyaller

    Kabak sıyırma nasıl yapılır?

    Kabak sıyırma yapmak için gerekli malzemeler: 3-4 adet kabak; 1 adet kuru soğan; 5 dal taze soğan; yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml); 1 adet limon suyu; 2 yemek kaşığı pirinç; yarım su bardağı sıcak su (100 ml); yarım tatlı kaşığı tuz; yarım tatlı kaşığı kuru nane; yarım demet dereotu. Yapılışı: 1. Kabaklar, sebze soyucu ile çekirdekli kısımlarını çok fazla almadan ince uzun şeritler halinde dilimlenir. 2. Kabak dilimlerinin üzerine limon suyu eklenerek karıştırılır. 3. Tencereye zeytinyağı alınır, üzerine piyazlık doğranmış soğanlar eklenerek pembeleşene kadar kavrulur. 4. Pirinç ilave edilip 1-2 dakika daha kavrulur, ardından doğranmış taze soğanlar eklenir ve kuru nane ilave edilip birkaç tur karıştırılır. 5. Sıcak su ilave edilip tencerenin kapağı kapatılıp yaklaşık 8 dakika pişirilir. 6. Kabaklar tencereye aktarılıp tuz ilave edilerek kapak kapalı şekilde kabaklar suyunu çekene kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirilir. 7. Ocak kapatılıp 10-15 dakika dinlendirildikten sonra üzerine ince kıyılmış dereotu serpilir ve karıştırılır. Kabak sıyırma, sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir.