Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gıda aroması olarak kullanılan maddeler üç ana kategoriye ayrılır: doğal, doğala özdeş ve yapay 3.
Bazı gıda aroması maddeleri:
- Doğal aroma vericiler 13. Bitkisel veya hayvansal kaynaklardan elde edilir 1. Örneğin, sitral isimli aroma maddesi şekerleme sektöründe sıklıkla kullanılır ve limon yağından kolayca elde edilir 3.
- Doğala özdeş aroma vericiler 13. Doğal aromatik hammaddeden kimyasal proses ile izole edilen veya sentezlenen maddelerdir 1. Vanilya doğal bir aroma maddesi iken, vanillin doğala özdeş aroma maddesidir 3.
- Yapay (sentetik) aroma vericiler 3. Kimyasal olarak laboratuvarda sentezlenen maddelerdir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: