Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gıda aroması olarak kullanılan maddeler şu şekilde sınıflandırılabilir:
- Aroma maddeleri 2. Aroma verme özelliği olan tanımlanmış kimyasal maddelerdir 2.
- Aroma verici preparatlar 12. Bitkisel veya hayvansal kaynaklardan elde edilen ürünlerdir 2.
- Isıl işlem aroma vericileri 2. 180°C'ı ve 15 dakikayı geçmeyen ısıl işlemlerle elde edilen ürünlerdir 2.
- Tütsü aroma vericileri 2. Gıdaların tütsüleme işleminde kullanılan tütsü ekstraktlarıdır 2.
- Aroma öncülleri 12. Gıda işleme sırasında parçalanarak veya diğer bileşenlerle reaksiyona girerek aroma oluşturan ürünlerdir 12.
- Aroma verme özelliği taşıyan gıda bileşenleri 2. Gıdaya esas olarak aroma vermek veya mevcut aromayı değiştirmek amacıyla ilave edilen bileşenlerdir 2.
- Doğal aroma maddeleri 23. Bitkisel veya hayvansal kaynaklardan fiziksel yöntemlerle elde edilir 23.
- Doğala özdeş aroma maddeleri 23. Kimyasal yollarla sentezlenen veya izole edilen, kimyasal yapısı doğal aroma maddeleri ile aynı olan maddelerdir 23.
- Yapay aroma maddeleri 23. Kimyasal yollarla sentezlenen, doğada bulunmayan maddelerdir 23.
Gıdalarda kullanılan aroma vericiler, Türk Gıda Kodeksi Aroma Vericiler ve Aroma Verme Özelliği Taşıyan Gıda Bileşenleri Yönetmeliği'ne uygun olmak zorundadır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: