Buradasın
En tehlikeli gıda katkı maddesi nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En tehlikeli gıda katkı maddesi olarak birkaç madde öne çıkmaktadır:
- Potasyum Bromat (E924) 1. Ekmek ve unlu gıdalarda hacmi artırmak için kullanılır, hayvanlarda kansere neden olur ve ABD ile Japonya dışında birçok ülkede yasaktır 1.
- Sodyum Nitrit (E250-E251) ve Sodyum Sülfit (E220-E228) 12. İşlenmiş et ürünlerinde koruyucu, renklendirici ve lezzet verici olarak kullanılır 12. Bu maddeler, vücutta kanser oluşturucu kimyasalların oluşumuna yol açar ve özellikle bebek ile çocuklar üzerinde olumsuz etkiler yaratır 12.
- Aspartam (E951) 15. Diyet gıdalarda kullanılan yapay bir tatlandırıcıdır 15. Farelerde beyin tümörüne ve diğer sağlık sorunlarına neden olduğu belirtilmiştir 15.
- Mono Sodyum Glutamat (MSG - E621) 34. Lezzet arttırıcı olarak kullanılır 34. Baş ağrısı, ishal ve obezite gibi sağlık sorunlarına yol açabilir 34.
Gıda katkı maddelerinin etkileri kişiden kişiye değişebilir ve sağlık sorunları yaşamamak için etiketlerin dikkatlice okunması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: