Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek iskender eti pişirmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Et Seçimi: Dana eti kullanılması önerilir 13. Etin taze ve iyi bir kesim olduğundan emin olunmalı, yağ oranı yüksek etler tercih edilmelidir 1.
- Marine Etme: Et, süt, domates salçası, tereyağı, tuz, karabiber, kekik ve sarımsak gibi malzemelerden oluşan marine sosunda en az 24 saat bekletilmelidir 1.
- Pişirme: Et, düz ve geniş bir ızgarada, doğru pişirme süresi ve ateş gücü ile pişirilmelidir 1. Ateşin gücü kontrol edilerek etin yanması ve aşırı kuruması önlenmelidir 1.
- Tereyağı Kullanımı: Kebap ızgarada pişirildikten sonra, üzerine tereyağı dökülerek eritilmelidir 1.
İskender kebabının sunumu da önemlidir; sıcak servis yapılması tavsiye edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: