Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İskender yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Et seçimi: Antrikot, bonfile veya kuşbaşı gibi yağsız ve yumuşak etler tercih edilmelidir 12. Etin daha lezzetli olması için dana-kuzu karışımı veya %5 oranında kuyruk yağı katılmış bir kıyma harcı kullanılabilir 12.
- Etlerin kesimi: Etleri ince ince kesmek için dondurucuda biraz bekletmek işinizi kolaylaştıracaktır 12. Dondurulmuş etleri keskin bir bıçakla döner keser gibi dilimleyebilirsiniz 1.
- Marine: Etleri marine etmek için süt, bal, soğan, sarımsak, zeytinyağı ve baharatlar kullanılabilir 1. Bu karışıma etleri ekleyip buzdolabında en az 6 saat, mümkünse bir gün bekletilirse etler daha lezzetli ve yumuşak olur 12.
- Pişirme: Etleri pişirmek için teflon veya yapışmaz bir tavaya tereyağı ve sıvı yağ koyup kızdırmak, etleri suyunu salıp çekene kadar pişirmek ve üzerine tuz ile kekik serpmek gerekir 15.
- Sos: Sosu için tereyağı, salça, pul biber, domates suyu veya rendesi, tuz ve karabiber kullanılabilir 1. Sosu kıvam alana kadar kaynatmak gerekir 1.
- Pide: Pideleri küp küp doğrayıp fırında ısıtmak ve üzerine sostan gezdirmek, pidelerin ısınmasını ve yumuşamasını sağlar 12.
Evde orijinal İskender yapmak için tüm malzemelerin ayrı ayrı hazırlanması gerektiği de unutulmamalıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: