Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gazlı içecek yapmak için gerekli temel bileşenler: su, karbondioksit, şeker, asit düzenleyiciler, esanslar ve koruyucu maddelerdir 3.
Üretim aşamaları:
- Karıştırma: Su ve şeker karıştırılarak şurup konsantresi hazırlanır 3.
- Gazlama: Şuruba istenilen miktarda karbondioksit (CO2) eklenir 35.
- Dolum: 10 mm boşluk kalacak şekilde şişelere dolum yapılır ve şişeler kapatılır 3.
- Pastörizasyon (gerekirse): Koruyucu madde eklenmemişse, tünel tipi pastörizasyon uygulanır 3.
- Depolama: Doldurulan şişeler etiketlenip kasalara alınır ve fabrikada 3-5 gün depolanır 3.
Gazlı içecek üretimi, uzmanlık ve özel ekipman gerektirdiğinden evde yapılması önerilmez.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: