Buradasın
Gazlı içeceklerde kullanılan katkı maddeleri nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gazlı içeceklerde kullanılan bazı katkı maddeleri:
- Tatlandırıcılar: Şekerler (sukroz, glikoz şurupları, fruktoz şurupları), yapay tatlandırıcılar (asesülfam-K, aspartam, alitam, siklamat, neohesperidin dihidrokalkon, sukraloz, neotam, sakkarin) 25.
- Asitliği düzenleyiciler: Sitrik asit, tartarik asit, fosforik asit, laktik asit, asetik asit, malik asit, fumarik asit, askorbik asit 25.
- Renklendiriciler: Antosiyaninler, klorofiller, karotenoidler, karamel 2.
- Koruyucular: Sodyum benzoat, potasyum sorbat 2.
- Stabilizörler: Aljinatlar, karragenan, bitkisel gamlar, pektin, karboksimetilselüloz, ksantan, tragakant, guar, gam arabik 2.
- Antioksidanlar: Askorbik asit 2.
- Karbondioksit: Koruyucu ve tat verici işlev görür 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: