• Buradasın

    Gaz yapmayan pırasa nasıl pişirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Gaz yapmayan pırasa pişirme hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, zeytinyağlı pırasa yemeği tarifi şu şekilde verilebilir:
    Malzemeler:
    • 500 gram pırasa 3;
    • 2 adet havuç 3;
    • 2 yemek kaşığı pirinç 3;
    • 1 adet limon suyu 3;
    • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 3;
    • 1 su bardağı su 3;
    • 1 çay bardağı zeytinyağı 3;
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker 3;
    • 1,5 çay kaşığı tuz 3.
    Yapılışı:
    1. Pırasaların dış kabukları ve kök kısımları ayıklanır, bol suda yıkandıktan sonra verev şeklinde doğranır 3.
    2. Kabuğu soyulan havuçlar, pırasalarla uyumlu olacak şekilde uzunlamasına ortadan ikiye kesilir 3.
    3. Geniş tabanlı bir tencereye sırasıyla doğranmış pırasa ve havuç yerleştirilir 3.
    4. Duruladıktan sonra suyu süzdürülen pirinçler üzerlerine serpiştirilir 3.
    5. Zeytinyağının yarısı eklenerek hafifçe kavrulur 3.
    6. Bir bardakta portakal suyu, limon ve su birleştirilir 3.
    7. Tenceredeki pırasaların üzerine eklenir 3.
    8. Toz şeker ve tuzu ilave edilerek hafifçe karıştırılır 3.
    9. Üzerine zeytinyağı gezdirilen pırasa, kapağı kapalı tencerede kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir 3.
    Arzuya göre ılık ya da soğuk olarak limon dilimleri eşliğinde servis edilebilir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Pırasa nasıl temizlenir?

    Pırasa temizlemek için şu adımlar izlenir: 1. Pırasalar tezgaha dizilir. 2. Kökünden ve ucundan yaklaşık 2 parmak kalınlığında bir parça kesilir ve atılır. 3. Pırasanın bir ucundan diğer ucuna uzun olacak şekilde bıçakla bir kesik atılır ve dışındaki kabuk çıkarılır. 4. Toprak veya çamur varsa elle ovalayarak temizlenir. 5. Pırasa soğuk sudan geçirilir. Alternatif olarak, pırasalar yarıya bölünerek 10-15 dakika sirkeli suda bekletilebilir. Pırasa temizlemenin videolu anlatımına şu sitelerden ulaşılabilir: yemek.com; youtube.com.

    Pırasa en iyi nasıl pişirilir diyet?

    Diyet pırasa yemeği için aşağıdaki tarif değerlendirilebilir: Malzemeler: yarım kilo pırasa; 3 orta boy havuç; 1 yemek kaşığı salça; yarım çay bardağı kepekli pilavlık bulgur; 1 çay kaşığı tuz; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; pırasanın üzerini örtecek kadar su. Yapılışı: 1. Pırasalar ve havuçlar istenilen boyutlarda kesilir. 2. Zeytinyağında önce havuçlar yumuşayana kadar kavrulur, ardından pırasalar eklenir ve onlar da kavrulur. 3. Tuz atılır, bir iki dakika sonra salça ve bulgur eklenip kavrulur. 4. Sıcak su, pırasanın üzerini örtecek kadar dökülür. 5. Pırasalar yumuşayınca tencerenin altı kapatılır ve dinlendikten sonra servis yapılır. Bu tarif, yaklaşık 3 porsiyon yemek elde edilmesini sağlar.

    Fırında pişen pırasa kaç dakikada pişer?

    Fırında pişen pırasanın kaç dakikada pişeceği, tarife göre değişiklik gösterebilir: Nefis Yemek Tarifleri'ndeki fırında pırasa tarifinde, pırasa 20 dakika fırında pişirilir. Yemek.com'daki fırında pırasa tarifinde, pişirme süresi 20 dakika olarak belirtilmiştir. YemekNET'teki fırında pırasa tarifinde, üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilmesi gerektiği ifade edilmiştir. Fırında pırasa genellikle önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

    En güzel pırasa çorbası nasıl yapılır?

    En güzel pırasa çorbası için aşağıdaki tarif değerlendirilebilir: Malzemeler: 4 adet orta boy pırasa (sadece beyaz kısımları); 3 yemek kaşığı tereyağı; 2 adet orta boy patates; 3 diş sarımsak; 1,5 çay kaşığı tuz; 1 litre tavuk suyu; 1 çay bardağı süt. Hazırlanışı: 1. Pırasaları ince halkalar halinde, patatesleri ufak küpler şeklinde doğrayın. 2. Tencereye tereyağını koyun, ocağı orta ateşte açın ve ısındıktan sonra pırasaları, patatesleri ve sarımsakları üstlerine tuz ekleyerek kavurun. 3. Pırasalar yumuşadıktan sonra tavuk suyunu ekleyin. 4. Çorba kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve patatesler yumuşayınca pürüzsüz olana kadar blenderden geçirin. 5. Son olarak sütü de ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. 6. Kaselere paylaştırın, üstlerine taze çekilmiş karabiber, kruton parçaları ve bir dal frenk soğanı ekleyip servis edin. Alternatif olarak, kremalı pırasa çorbası da denenebilir. Pırasa çorbası yaparken, kullanılacak pırasaların kalın kabuklu olmamasına özen gösterilmesi ve çorbanın içerisine bir tutam toz şeker eklenerek tadının dengelenmesi önerilir.

    Pırasa yemeğine neden limon konur?

    Pırasa yemeğine limon ekstra bir tazelik ve lezzet katmak için konur.

    Pırasa ile en güzel ne yapılır?

    Pırasa ile yapılabilecek en güzel yemeklerden bazıları şunlardır: Pırasalı frittata. Pırasalı tavuklu pay. Pırasa, krema ve mantarlı levrek. Pırasalı ve fasulyeli spaghetti. Roka ve armutlu ızgara pırasa salatası. Plaska (pilaska). Pırasalı ve tavuklu börek. Kolay pırasa mantısı. Pırasa kavurması. Pırasalı patates graten.

    Diyette pırasa nasıl tüketilir?

    Diyette pırasa şu şekillerde tüketilebilir: Diyet Pırasa Yemeği: Yarım kilo pırasa ve iki havuç doğranıp yıkandıktan sonra tencereye biraz zeytinyağı ve bir yemek kaşığı salça eklenir. Çiğ Pırasa: Pırasa, zengin lif içeriği sayesinde çiğ olarak da tüketilebilir. Pırasa Suyu: Pırasa, çiğ veya pişirilerek tüketilebileceği gibi suyu da içilebilir. Diyet listesine pırasa eklenirken, çorbası veya az yağlı yemekleri tercih edilmelidir.