Buradasın
Gaz yapmayan pırasa nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gaz yapmayan pırasa pişirme hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, zeytinyağlı pırasa yemeği tarifi şu şekilde verilebilir:
Malzemeler:
- 500 gram pırasa 3;
- 2 adet havuç 3;
- 2 yemek kaşığı pirinç 3;
- 1 adet limon suyu 3;
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 3;
- 1 su bardağı su 3;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 3;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 3;
- 1,5 çay kaşığı tuz 3.
Yapılışı:
- Pırasaların dış kabukları ve kök kısımları ayıklanır, bol suda yıkandıktan sonra verev şeklinde doğranır 3.
- Kabuğu soyulan havuçlar, pırasalarla uyumlu olacak şekilde uzunlamasına ortadan ikiye kesilir 3.
- Geniş tabanlı bir tencereye sırasıyla doğranmış pırasa ve havuç yerleştirilir 3.
- Duruladıktan sonra suyu süzdürülen pirinçler üzerlerine serpiştirilir 3.
- Zeytinyağının yarısı eklenerek hafifçe kavrulur 3.
- Bir bardakta portakal suyu, limon ve su birleştirilir 3.
- Tenceredeki pırasaların üzerine eklenir 3.
- Toz şeker ve tuzu ilave edilerek hafifçe karıştırılır 3.
- Üzerine zeytinyağı gezdirilen pırasa, kapağı kapalı tencerede kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir 3.
Arzuya göre ılık ya da soğuk olarak limon dilimleri eşliğinde servis edilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: