Buradasın
En güzel pırasa çorbası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel pırasa çorbası için aşağıdaki tarif değerlendirilebilir:
Malzemeler:
- 4 adet orta boy pırasa (sadece beyaz kısımları) 1;
- 3 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 2 adet orta boy patates 1;
- 3 diş sarımsak 1;
- 1,5 çay kaşığı tuz 1;
- 1 litre tavuk suyu 1;
- 1 çay bardağı süt 1.
Hazırlanışı:
- Pırasaları ince halkalar halinde, patatesleri ufak küpler şeklinde doğrayın 1.
- Tencereye tereyağını koyun, ocağı orta ateşte açın ve ısındıktan sonra pırasaları, patatesleri ve sarımsakları üstlerine tuz ekleyerek kavurun 1.
- Pırasalar yumuşadıktan sonra tavuk suyunu ekleyin 1.
- Çorba kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve patatesler yumuşayınca pürüzsüz olana kadar blenderden geçirin 1.
- Son olarak sütü de ekleyip karıştırın ve ocaktan alın 1.
- Kaselere paylaştırın, üstlerine taze çekilmiş karabiber, kruton parçaları ve bir dal frenk soğanı ekleyip servis edin 1.
Alternatif olarak, kremalı pırasa çorbası da denenebilir 5.
Pırasa çorbası yaparken, kullanılacak pırasaların kalın kabuklu olmamasına özen gösterilmesi ve çorbanın içerisine bir tutam toz şeker eklenerek tadının dengelenmesi önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: