Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Freeze dried meyvelerin pahalı olmasının birkaç nedeni vardır:
- Üretim Süreci: Freeze dry yöntemi, meyveleri çok düşük sıcaklıklarda dondurup ardından vakum altında suyu buharlaştırarak kurutmayı içerir 13. Bu süreç zaman alıcı ve zahmetlidir, bu da üretim maliyetlerini artırır 2.
- Besin Değeri: Bu yöntem, meyvelerin besin değerlerinin %97'sini korumasını sağlar 13. Bu yüksek besin değeri, ürünlerin daha değerli olmasını ve dolayısıyla fiyatının artmasını gerektirir 4.
- Saklama Koşulları: Freeze dried meyveler, uzun raf ömürleri ve dayanıklılıkları nedeniyle özel saklama koşulları gerektirir 23. Bu da depolama ve lojistik maliyetlerini yükseltir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: