Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Freeze dry (dondurularak kurutma) ile kurutulan ürünler, uygun koşullarda saklandığında oda sıcaklığında 20-25 yıla kadar dayanabilir 12.
Türk Gıda Kodeksi'ne göre ise bu ürünlerin tavsiye edilen tüketim süresi, üretim tarihinden itibaren 2 yıldır 1.
Freeze dry ürünlerin dayanıklılığını korumak için şu saklama koşullarına dikkat edilmelidir:
- Nemden uzak tutma 4. Ürünler, nemle temas ettiğinde yapısını kaybeder 4.
- Güneş ışığından uzak tutma 3.
- Isı kaynaklarından uzak tutma 4.
- Hava geçirmez ambalaj kullanımı 4. Orijinal ambalaj açıldıysa, hava geçirmez kavanoz veya zipli poşetlerde saklanmalı ve içine yeni bir nem alıcı poşet eklenmelidir 4.
- Dondurucu kullanmama 4. Ürünler zaten dondurularak kurutulduğu için ekstra soğutmaya ihtiyaç duymaz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: