Buradasın
Fırında mantar en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında mantarı en güzel şekilde pişirmek için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Kaşarlı mantar: Mantarlar temizlenip kabukları soyulur ve fırın kabına yan yana dizilir 1. Üzerlerine tuz serpilir ve her birine bir çay kaşığı tereyağı yerleştirilir 1. 185 derece fırında 20 dakika pişirildikten sonra üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve peynirler kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika daha fırında tutulur 1.
- Mantar sote: Mantarlar soyulup doğrandıktan sonra bir tepsiye yerleştirilir 3. Üzerine doğranmış soğan, sarımsak, biber ve domates eklenir 3. Ayrıca kıyma, zeytinyağı, su ve baharatlar da eklenir 3. Tepsi, önceden ısıtılmış 190 derece fırına verilir ve yaklaşık 40-45 dakika pişirilir 3.
- İstiridye mantarı: Mantarlar temizlenip büyük olanlar ikiye bölünür 5. Bir kapta zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ve baharatlar karıştırılır 5. Mantarlar bu sosla harmanlanır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir 5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: