Buradasın
Favalı enginar Arda'nın Mutfağı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Favalı Enginar (Arda'nın Mutfağı)
Malzemeler:
- Fava için:
- ½ kg kuru bakla
- 1 demet dereotu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 orta boy soğan
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 tutam tuz
- 5 bardak su
- Enginar için:
- 6 adet enginar
- 1 iri kırmızı soğan
- 1 portakalın suyu ve parçaları
- 1 bardak su
- 1 bardak zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 tutam tuz
Yapılışı:
- Fava için:
- Baklayı 1 gece önceden soğuk suda ıslatın 15.
- Soğanı iri iri doğrayın 15.
- Tencereye zeytinyağını ekleyin, ısınınca soğanları ekleyip kavurun 15.
- Ardından bakla, şeker, tuz ve dereotunun yarısını ekleyin 15.
- Üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyup tüm malzemeler yumuşayana kadar pişirin 15.
- Tenceredeki malzeme lapa kıvamında olmalı, el mikseriyle çekin ve soğuması için kenara alın 15.
- Enginar için:
- Servis:
Tarifin videosuna Arda'nın Mutfağı'nın resmi web sitesinden ulaşılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: