En güzel fasulye turşusunu yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz: Malzemeler: - 1 kilogram taze fasulye - 0,5 su bardağı elma sirkesi - 4 diş sarımsak - 5 su bardağı su (200 ml'lik) - 2 yemek kaşığı kaya tuzu (salamura tuz) Yapılışı: 1. Taze fasulyelerin uçlarını temizleyin ve ortadan ikiye bölün. 2. Fasulyeleri rengi dönene dek yaklaşık 15 dakika haşlayın. 3. Haşlanan fasulyeleri sudan çıkarın ve soğumaya bırakın. 4. Soğuyan suya kaya tuzunu ekleyerek karıştırın. 5. Soğumuş suya sirkeyi ekleyin. 6. Kavanozların yarısına kadar fasulyeleri yerleştirin ve üzerine sarımsakları koyun. 7. Fasulye ile tüm kavanozu doldurun ve sirkeli sudan ekleyin. 8. Kavanozların kapağını sıkıca kapatın ve 10-15 gün açmadan muhafaza edin. 9. Turşuyu açtıktan sonra serin bir yerde saklayabilirsiniz. Alternatif olarak, 2 kg taze fasulye, 4 adet yeşil sivribiber, 4 diş sarımsak, 1 su bardağı kaya tuzu, 4 su bardağı su ve 1 çay bardağı sirke kullanarak da fasulye turşusu yapabilirsiniz.