Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Turşu kavurması yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı taze fasulye turşusu (küçük kesilmiş) 13;
- 1 adet soğan (yarım ay şeklinde doğranmış) 14;
- 1 adet kapya biber (minik doğranmış) 1;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 2 diş sarımsak (ezilmiş) 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Tavaya yağı alın ve soğanları ve sarımsakları ekleyin 1.
- Soğanlar biraz kavrulunca taze fasulyeleri ekleyin 1.
- Kapya biberleri de ekleyin ve kavurmaya devam edin 1.
- Baharatları da ekledikten sonra son kez karıştırın ve tabağa alın 1.
En çok bilineni fasulye turşusu kavurması olsa da, damak zevkine göre lahana turşusu veya karışık turşu kullanılarak da yapılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: