Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Farklı ayran çeşitlerinden bazıları şunlardır:
- Klasik ayran 1. Geleneksel yoğurt, su ve tuz karışımı 1.
- Süzme yoğurt ayranı 1. Daha yoğun kıvamlı ve kremsi bir tat için süzme yoğurt kullanılarak yapılan ayran 1.
- Köpüklü ayran 13. Bol köpüklü olması için yüksek hızda çırpılarak yapılan ayran 1.
- Sarımsaklı ayran 1. Özellikle kebap ve et yemeklerinin yanında tercih edilen, sarımsak eklenerek yapılan ayran 1.
- Maden sulu ayran 1. Ferahlatıcı bir etki için maden suyu ile karıştırılarak yapılan ayran 1.
- Otlu ayran 1. Nane, dereotu, reyhan veya kekik gibi taze otlar eklenerek yapılan aromalı ayran 1.
- Meyveli ayran 1. Çilek, mango, muz gibi meyveler eklenerek yapılan tatlı ve ferahlatıcı ayran çeşidi 1.
- Acılı ayran 14. Pul biber veya isot eklenerek yapılan hafif acılı ayran 1.
- Kefirli ayran 1. Probiyotik etkisini artırmak için yoğurt yerine kefir kullanılarak yapılan ayran 1.
- Ballı ayran 1. Tatlı sevenler için bal eklenerek yapılan hafif tatlı ayran 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: