Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel ayranın hangi yoğurttan yapıldığı konusunda farklı görüşler bulunmaktadır.
- Köy yoğurdu 1. Açık ayran olarak tabir edilen, hafif ekşimsi bir tada sahip ayran için köy yoğurdu kullanılması önerilir 1.
- Tam yağlı ve taze yoğurt 2. Köpüklü ayran için tam yağlı ve taze yoğurt en ideal tercihtir 2. Ev yapımı yoğurtlar, katkı maddesi içermediği için daha yoğun ve doğal bir köpük sağlar 2.
- Süzme yoğurt 3. Koyu kıvamlı veya süzme yoğurt kullanmak, ayranın hem daha lezzetli hem de daha yoğun köpüklü olmasını sağlar 23.
Ayran yapımında kullanılacak yoğurt seçimi kişisel tercihlere bağlıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: