Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Badem en güzel şekilde tavada veya fırında kavrulabilir:
- Tavada kavurma:
- Yapışmaz yüzeyli bir tavaya bademler alınır 3.
- Bademlerin üzerine hafifçe su serpilir ve tahta bir spatula yardımıyla orta ateşte karıştırılır 3.
- Bademler kavrulmaya başladığında, miktara göre 1 veya 2 çay kaşığı tuz eklenir 3.
- Bademler güzelce karıştırmak için tava sallayarak orta ateşte sık sık karıştırarak kavurma işlemi yapılır 3.
- Bademlerin rengi değiştiğinde, tava ateşten alınır 3.
- Fırında kavurma:
Fırında kavurma sırasında bademlerin altın rengini alması ve yanmaması için düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: