Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bademleri en güzel şekilde kavurmak için birkaç yöntem bulunmaktadır:
- Tavada Kavurma: Bademleri yağ eklemeden yapışmaz bir tavaya koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun 13. Bademler güzel bir kehribar rengi olana kadar sallayın 1.
- Fırında Kavurma: Fırını 18 °C'ye önceden ısıtın, bademleri tek katlı fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde dağıtın 1. Orta rafta sıcaklığı 50-70 dereceye düşürerek kavurun, ara ara tavayı sallayın 1.
- Mikrodalgada Kavurma: Bademleri mikrodalga fırına uygun bir tepsiye dizin, maksimum sıcaklığı yaklaşık 20-30 saniye ayarlayın 1.
Kavrulmuş bademleri, ısı kaynaklarından ve nemli alanlardan uzakta hava geçirmez kavanozlarda veya gıda poşetlerinde saklayın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: