Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde pişmaniye hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Unu kavurma: Unu bir tavada kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun 5. Rengi hafifçe dönünce ocaktan alın 5.
- Şerbet hazırlama: Şeker ve suyu bir tencerede orta ateşte kaynatın 5. Şerbet koyulaşıp macun kıvamına gelince ocaktan alın ve limon tuzunu ekleyin 5.
- Karıştırma: Şerbeti yağlanmış bir tepsiye dökün ve tahta bir kaşıkla hızlıca karıştırın 5.
- Şekillendirme: Şerbet soğudukça katılaşacaktır 5. Elinize yapışmayacak kıvama gelince, unu halka şeklinde katlayarak ve genişletip sekiz rakamı çizerek hamurun içine yedirin 5.
- Son aşama: Fazla unu silkeleyerek pişmaniyeyi servis tabağına alın 5.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: