Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde peynir mayası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 el büyüklüğünde şırdan 3;
- 1 litre ev yapımı yoğurt suyu veya peynir altı suyu 3;
- 3-4 parça kurutulmuş erik veya kuru üzüm 3.
Yapılışı:
- Şırdanı yıkayın 3.
- Yoğurt suyu veya peynir altı suyunu tezgah üstünde ekşiyene kadar bekletin 3.
- İçine şırdanı ve erik kurularını ekleyin 3.
- Karışımı kaşıkla karıştırın ve kapağını kapatın 3.
- Mutfak tezgahında her gün karıştırarak bekletin 3.
- 1 hafta veya 15 gün sonra organik şirden mayası hazır olacaktır 3.
Mayayı tülbentten süzüp cam kavanoza veya şişeye doldurup buzdolabında saklayabilirsiniz 3.
Peynir mayası, uygun koşullar sağlanmadığında zehirlenmeye yol açabilir 4.
Daha detaylı bilgi ve görseller için aşağıdaki kaynaklar kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: