Buradasın
Evde kaşar peyniri nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde kaşar peyniri yapmak için gerekli malzemeler:
- 5 litre taze süt (tercihen inek sütü) 45;
- 1/4 su bardağı yoğurt (mayalama için) 5;
- 1/4 su bardağı sirke veya limon suyu (pıhtılaştırma için) 5;
- Tuz (damak zevkine göre) 45;
- Su (salamura için) 5.
Yapılışı:
- Sütü bir tencereye alın ve orta ateşte ısıtın 45. Süt, kaynamadan hemen önce ocaktan alınmalıdır 5.
- Isınan sütü ılımaya bırakın 5. Süt 37-40°C'ye düştüğünde, yoğurdu ekleyin ve iyice karıştırın 5. Tencerenin üstünü bir bezle örtün ve 2-3 saat mayalanmaya bırakın 5.
- Mayalanan süte sirke veya limon suyu ekleyin 5. Bu aşamada süt, pıhtılaşmaya başlayacaktır 5. Pıhtılaşma işlemi tamamlandığında, bir süre bekleyin ve sonrasında pıhtıları bir kevgir yardımıyla süzün 5.
- Süzülen pıhtıları bir kapta toplayın ve üzerine tuz ekleyin 5. İyice yoğurun ve ardından istediğiniz şekli vermek için bir kalıba koyun 5.
- Peynirin tuzlanması için bir salamura hazırlayın 5. 1 litre suya 100 gram tuz ekleyin ve karıştırın 5. Peynir kalıbını bu salamura içinde bekletin 5.
- Peynirinizi salamura içinde yaklaşık 1 hafta bekletin 5. Daha sonra, dilimleyerek buzdolabında saklayabilirsiniz 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: