Buradasın
Evde kaşar peyniri nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde kaşar peyniri yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Sütü derin bir tencereye alıp kısık ateşte kaynatın 24.
- Ocaktan aldıktan sonra, içi yarısına kadar soğuk su dolu bir tencereye koyarak hızlıca soğutun 24.
- Ilıkladığında yoğurdu ilave edin, karıştırın 24.
- Ardından peynir mayasını ekleyin, karıştırın ve oda sıcaklığında üzeri kapalı bir şekilde yaklaşık 1,5-2 saat mayalanmaya bırakın 24.
- Mayalanan sütü tekrar ocağa alın ve peynirler minik minik topaklar oluşturana kadar tel çırpıcı ile karıştırın 24.
- Topladığınız peynirleri süzgecin üzerine alın ve tahta kaşık yardımıyla sıkıştırarak toplayın 24.
- Tülbentin içine alın, fazla suyunu süzün ve üzeri kapalı bir şekilde bekletin 24.
- Kalıplaşan peyniri ertesi gün rondodan geçirin 24.
- Ilık su dolu bir tencerenin içerisine aktarın, kaynamaya başladığında toparlayın 24.
- Tezgahın üzerine alıp birkaç kez katlayarak şekil verin ve tuzunu ilave edin 24.
- Şekil verdikten sonra tekrar suyun içine atın, bir dakika pişirin, ardından çıkarıp tezgahın üzerinde soğumaya bırakın 24.
- Soğuduktan sonra dolaba kaldırıp 1 gün dinlendirin 24.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: