Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde peynir çubukları yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Peynirli Çubuklar Tarifi 1:
- Malzemeler: 155 gr un, 100 gr soğuk tereyağı, 100 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri, 1 yemek kaşığı taze kekik yaprağı, 1 yumurta sarısı, tuz 1.
- Hazırlanışı:
- Un ve tuzu mutfak robotunda tereyağı ile karıştırın, ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar devam edin 1.
- Rendelenmiş peynir ve kekik yapraklarını ekleyerek karıştırmaya devam edin 1.
- Yumurta sarısı ve 1-2 tatlı kaşığı soğuk su ekleyerek hamur toparlanıncaya kadar karıştırın 1.
- Hamuru unlanmış tezgaha alarak parçalar koparın ve 12 cm uzunluğunda şeritler halinde hazırlayın 1.
- 15-20 dakika buzdolabında soğutun 1.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin 1.
- Soğuduktan sonra tepsiden alarak servis yapın 1.
- Peynirli Çubuklar – Arda'nın Mutfağı Tarifi 2:
- Malzemeler: 200 gr. taze kaşar peyniri, 2 adet yumurta, 1 su bardağı un, 1 su bardağı ekmek kırıntısı, 1/2 su bardağı galeta unu, 1 yemek kaşığı kuru kekik, 1 yemek kaşığı kuru nane, 1 yemek kaşığı pul biber, tuz, karabiber, ay çiçek yağı (kızarmak için) 2.
- Hazırlanışı:
- Kaşar peynirlerini kısa dikdörtgenler olacak şekilde dilimleyin ve yağlı kağıt serili bir tabağa alıp dondurun 2.
- Ekmek kırıntısı, kuru baharatlar, tuz ve karabiberi bir kasede harmanlayın 2.
- Donmuş taze kaşarları çıkarıp önce una, sonra yumurtaya, tekrar una ve tekrar yumurtaya, son olarak da hazırladığınız ekmek kırıntılı karışıma bulayın ve derin yağda kızartın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: