• Buradasın

    Evde kalan peynirden ne yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evde kalan peynirle yapılabilecek bazı yemekler:
    • Peynirli makarna 25. Haşlanan makarnanın üzerine kalan peynirler serpilebilir veya peynirlerin kıvamını artırmak için makarnanın suyu eklenerek ısıtılabilir 2.
    • Kumpir 2. Fırında pişirilen patateslerin içine tereyağı ve peynir konularak evde kumpir yapılabilir 2.
    • Çorbalar 2. Artan peynirler, soğan çorbası veya sebze çorbaları gibi çeşitli çorbalarda kullanılabilir 2.
    • Peynir topları 4. Evde kalan tüm peynirler veya istenilen peynirler mutfak robotundan geçirilip, taze ot, kuru yemiş veya kuru meyve ile karıştırılarak top haline getirilebilir 4.
    • 4 peynirli tost 4. Mozzarella, kaşar, çedar ve ezine peyniri gibi peynirler tost yapımında kullanılabilir 4.
    Ayrıca, peynir mayası ile peynir yapma gibi farklı yöntemler de değerlendirilebilir 3.

    Konuyla ilgili materyaller

    Evde peynir çubukları nasıl yapılır?

    Evde peynir çubukları yapmak için gerekli malzemeler: 200 gram dil peyniri (çubuk şeklinde kesilmiş); 100 gram un (1 su bardağı); 110 mililitre süt (yarım su bardağı); 10 gram toz şeker (1 silme yemek kaşığı); 1 yumurta; 75 gram bayat ekmek (çekilmiş, 1 su bardağı kadar); 1 su bardağı sıvı yağ (kızartma için); Biraz süt ve un (bulamak için). Yapılışı: 1. Yumurta ve toz şekeri bir kapta 1 dakika çırpın, sütü ekleyip biraz çırptıktan sonra azar azar unu ekleyin. 2. Kaplama harcını 1 dakika kadar pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın. 3. Dil peynirini önce süte, sonra una batırın, fazla unu silkeleyin. 4. Peynirleri kaplama harcının içine atın ve harca bulayın. 5. Maşa yardımıyla harçtan aldığınız peyniri ekmek tozuna bulayın ve silindirik şeklini verin. 6. En az 30 dakika buzlukta bekletin. 7. Derin tavada yüksek ateşte kızdırdığınız yağa peynirleri dikkatli şekilde bırakıp en fazla 45 saniye, tercihen 35-40 saniye kızartın. Alternatif tarifler için yemek.com ve nefisyemektarifleri.com gibi siteler ziyaret edilebilir.

    Tutmayan peynirden lor olur mu?

    Evet, tutmayan yoğurttan lor yapılabilir. Tutmayan yoğurttan lor yapmak için şu adımlar izlenebilir: 1. Yoğurt, suyu ile beraber bir tencereye konur. 2. Orta ateşte kaynamaya bırakılır. 3. Kaynamaya başladığında altı en kısık ayara getirilir ve suyunun çekilmesi beklenir. 4. Bir tutam tuz ve bir kaşık tereyağı eklenir. 5. Suyu tamamen çektiğinde yoğurt, peynir kıvamına gelerek toparlanmaya başlar. 6. Ateşten alınıp tel süzgeç üzerine veya bir kese içine konularak suyunun iyice süzülmesi beklenir. Ayrıca, ekşimiş yoğurttan lor yapmak için şu malzemeler de kullanılabilir: ekşimiş yoğurt; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı sirke; süzmek için beyaz tülbent. Lor peyniri, peynir altı suyu, limon ya da sirke gibi malzemeler kullanılarak da yapılabilir. Peynir yapımı için taze ve doğru koşullarda saklanmış malzemeler kullanılması önerilir.

    Taze beyaz peynirden ne yapılır?

    Taze beyaz peynirden birçok farklı yemek ve atıştırmalık yapılabilir. İşte bazı öneriler: 1. Beyaz Peynir Ezmesi: Beyaz peyniri ezerek, sarımsak, sızma zeytinyağı, pul biber ve limon suyu ile karıştırarak lezzetli bir meze hazırlayabilirsiniz. 2. Patlıcan Salatası: Közlenmiş patlıcanları doğrayıp, beyaz peynir, yoğurt, tahin, limon suyu ve baharatlarla karıştırarak patlıcan salatası yapabilirsiniz. 3. Zeytinyağlı Enginar: Enginarları temizleyip, beyaz peynir, zeytinyağı, limon suyu ve baharatlarla pişirerek zeytinyağlı enginar hazırlayabilirsiniz. 4. Börek ve Pizza: Beyaz peyniri maydanoz ve diğer malzemelerle karıştırıp börek veya pizza içi olarak kullanabilirsiniz. 5. Sandviç ve Salata: Tam buğday ekmeği arasına beyaz peynir, domates ve yeşillik ekleyerek sağlıklı bir sandviç yapabilir veya beyaz peyniri domates, salatalık ve yeşilliklerle karıştırarak salata yapabilirsiniz.

    Kalan peynir altı suyundan krem peynir nasıl yapılır?

    Kalan peynir altı suyundan krem peynir yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir: 2 litre çiğ süt; 1 tatlı kaşığı (silme) tuz; 1 adet limonun suyu; 2 yemek kaşığı sirke; 3 yemek kaşığı tereyağı; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 çay kaşığı tuz; 1 adet közlenmiş biber (isteğe bağlı); Yarım adet avokado (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Çiğ sütü bir tencereye alıp ocak üzerine koyun. 2. İçine bir tatlı kaşığı tuz ve limon suyunu ilave edin. 3. Kaynama noktasına gelince sirkeyi ilave edin. 4. Birden kesilen süt toparlanmaya başlayacaktır. 5. İyice kaynayıp toparlanınca ocaktan alın. 6. Bir kevgir yardımı ile peynir toplarını bir rondoya alın. 7. Tuz, tereyağı ve zeytinyağı ilave edip çalıştırmaya başlayın. 8. 3-4 dakika rondo veya bıçaklı herhangi bir karıştırıcıyla peyniri krema gibi olana dek çekin. 9. Bir kavanoza alıp soğutun ve dilediğiniz gibi tüketin. Peynir altı suyunu atmamanız ve farklı tariflerde kullanmanız önerilir.