Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et döner şiş yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Etin hazırlanması 13. Marine için yoğurt, süt, soğan suyu, sarımsak, tuz ve karabiber, kimyon, kırmızı biber, kekik gibi baharatlar karıştırılır 1. Et, uygun boyutlarda şeritler halinde kesildikten sonra hazırlanan marinasyon sıvısına batırılır ve en az 4 saat, ideal olarak bir gece boyunca bekletilir 13.
- Şişe dizilmesi 13. Marine edilmiş et, döner şişine, birbirinin üzerine hafifçe geçecek şekilde dizilir 1. Şişe dizilen etin her iki ucu, pişerken şişten kaymaması için sıkıca sabitlenir 1.
- Pişirme 1. Et, döner makinesine yerleştirilerek pişirilir 1. Pişirme sırasında, etin dışının yanmaması ve içinin iyi pişmesi için döner makinesinin ısı ayarları kontrol edilmelidir 1.
Ayrıca, nefisyemektarifleri.com sitesinde, 5 kg kırmızı et, iç yağ, pul biber, karabiber ve tuz kullanılarak yapılan bir et döner şiş tarifi bulunmaktadır 3.
Et döner şiş yapımı, uzmanlık gerektirdiğinden, bir profesyonel tarafından yapılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: