Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Döner yapımı için iki farklı tarif aşağıda verilmiştir:
- Ev yapımı dana döner tarifi:
Malzemeler:
- 1 kg dana kıyma (orta yağlı) 1;
- 1 su bardağı yoğurt 1;
- 1 tatlı kaşığı karbonat 1;
- 1 yemek kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı pul biber, karabiber, kırmızı toz biber ve kimyon 1. Hazırlanışı:
- Tüm malzemeleri geniş bir kaba alıp iyice yoğurun 1.
- Tezgaha iki kat streç film serin ve yoğurduğunuz kıymayı döner şeklinde yuvarlak bir şekilde sarın 1.
- Hazırladığınız döneri 2 saat buzdolabında dinlendirin 1.
- Daha sonra döneri buzluğa koyarak bir gece boyunca bekletin 1.
- Ertesi gün donmuş dönerinizi buzluktan çıkarın ve 15 dakika oda ısısında tutup keskin bir bıçak yardımıyla ince dilimler halinde kesin ve ardından bir tava yardımıyla kızartın 1.
- Sıcak servis ederek yanında lavaş ekmeği, pilav veya salata ile sunabilirsiniz 1.
- Tavuk döner tarifi:
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü (ince dilimlenmiş) 2;
- 1 su bardağı yoğurt 2;
- 3 diş sarımsak (ezilmiş) 2;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 2;
- Tuz, karabiber, kimyon 2;
- Yarım limon suyu 2;
- 4 adet lavaş veya dürüm ekmeği 2;
- Taze sebzeler (marul, domates, soğan) 2. Hazırlanışı:
- Tavuk göğsünü ince dilimlere ayırın 2.
- Yoğurt, ezilmiş sarımsak, sıvı yağ, tuz, karabiber, kimyon ve limon suyunu bir karıştırma kabında iyice çırpın 2.
- Tavuk dilimlerini bu karışıma ekleyin ve marine olmaları için en az 1 saat buzdolabında bekletin 2.
- Marine olan tavukları önceden ısıtılmış tavada veya ızgarada, her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin 2.
- Lavaş veya dürüm ekmeği üzerine tavuk dilimlerini yerleştirin 2.
- Taze sebzeleri (marul, domates, soğan) ekleyin 2.
- Dürümü sararak
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: