Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde döner yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 g dana döş kıyma 1;
- 1 adet soğan 1;
- 2 yemek kaşığı yoğurt 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 diş sarımsak 1;
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1;
- 1 silme tatlı kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Soğan, sarımsak ve yoğurdu rondoda çekin 1.
- Yoğurma kabına kıyma, soğanlı-sarımsaklı yoğurt karışımı, tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı toz biberi alarak en az 5 dakika yoğurun 1.
- Karışımı streç film üzerine alıp sıkıca sarın ve dondurucuya kaldırın 1.
- 1 gece dinlendirdikten sonra buzluktan çıkarıp 15 dakika çözülmesini bekleyin 1.
- Keskin bir bıçakla ince ince dilimleyin 14.
- Az yağda pişirip sıcak sıcak servis edebilirsiniz 1.
Döner yapımında dikkat edilmesi gerekenler:
- Etin marine edilmesi 3. Etin yumuşaması ve baharatların aromasının ete işlemesi için marine süresi en az 4 saat, ideal olarak bir gece olmalıdır 3.
- Pişirme yöntemi 3. Geleneksel döner, açık alev üzerinde döndürülerek pişirilir; modern yöntemlerde ise elektrikli veya gazlı döner makineleri kullanılır 3.
- Etin kesimi 3. Döner, uzun ve keskin bir bıçakla düzgün bir şekilde kesilmelidir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: