Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yapımı cevizli sucuk yapmak için gerekli malzemeler:
- 2,5 su bardağı su 23;
- 2,5 su bardağı pekmez (üzüm veya dut) 23;
- yarım su bardağı un 23;
- yarım su bardağı nişasta 23;
- yarım çay bardağı toz şeker 2;
- 250 gr ceviz 2.
Yapılışı:
- Cevizleri yumuşaması için bir gece ılık suda bekletin 23.
- İpi iğneye geçirin ve bir ucuna düğüm atın 23.
- Cevizleri, ipe tam ortasından geçirerek, ince kısımlarından iğneyi batırıp üst üste gelecek şekilde dizin 23.
- Bir tencereye su, pekmez, un, nişasta ve şekeri alarak karıştırın 23.
- Ocakta kaynamaya bırakın, kaynadıktan sonra 5-6 dakika daha pişirin 23.
- İpe dizdiğiniz cevizleri, hazırladığınız pekmezli karışıma bulayın 23.
- Sosun fazlasının akması için biraz bekleyin, ardından cevizli sucukları uygun bir yere asarak kurutun 23.
- Hava güzelse 2-3 gün içinde kuruyacaktır 2.
Püf noktaları:
- Cevizleri ipe dizerken ince uçlu iğne kullanmak, cevizlerin parçalanmasını önler 2.
- Sucukları asarken altına pişirme kağıdı veya tepsi koymak, pekmezli karışımın yere dökülmesini engeller 2.
- Taze ve kaliteli ceviz kullanmak önemlidir 3.
- Cevizlerin tırtıklı kısımlarının yukarı bakması, pekmezli harcı daha iyi tutmasını sağlar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: