Buradasın
Eritme peynirinde hangi katkı maddeleri yasaklandı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Eritme peynirinde yasaklanan katkı maddeleri:
- Fosfat ve sitrat tuzları 13. Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği ve Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği'ne göre, kaşar peynirinde gıda katkı maddesi olarak eritme tuzlarından fosfat ve sitratın kullanılmaması gerekmektedir 13. Eritme peyniri olarak bilinen işlenmiş peynirlerde ise bu tuzların kullanımına belirlenen limitler dahilinde izin verilmektedir 13.
- Natamisin 2. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" listesinde, Ahir markasına ait tam yağlı dereotlu eritme peynirinde natamisin tespit edilmiştir 2. Natamisin, mantar önleyici bir katkı maddesidir ve küf ile maya gelişimini önleyerek ürünün raf ömrünü uzatır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: