Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Eritilmiş peynirin zararlı olmasının bazı nedenleri:
- Katkı maddeleri: Eritme işleminde kullanılan emülsifiye edici tuzlar, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara ve bağırsak sorunlarına yol açabilir 4. Ayrıca, bu tuzların kanser riskini artırabileceği yönünde çalışmalar bulunmaktadır 4.
- Fosfat: Eritilmiş peynirlerde bulunan suni fosfatlar, fazla miktarda tüketildiğinde böbrek hastalıkları, kalp-damar hastalıkları ve osteoporoz riskini artırabilir 2.
- Düşük kalite hammaddeler: Eritilmiş peynirlerde düşük kaliteli veya bayat hammaddeler kullanılabilir 5.
- Taklit ve tağşiş: Eritilmiş peynirlerin üretiminde, maliyetleri düşürmek adına tarihi geçmiş peynirler kullanılabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: