Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ecabel eritme peynirinde hangi katkı maddelerinin bulunduğuna dair bilgi bulunamadı. Ancak, genel olarak eritme peyniri üretiminde kullanılan katkı maddeleri şunlardır:
- Emülgatörler 25. Yağ ve suyun karışmasını sağlayarak peynirin homojen bir dokuya sahip olmasını ve erirken topaklanmamasını sağlar 25.
- Sitrik asit 25. Asidik yapı düzenleyerek erime özelliklerini artırır 25.
- Fosfatlar 25. Peynirin erime kabiliyetini artırır ve pürüzsüz, yumuşak bir doku sağlar 25.
- Tuz 25. Lezzeti artırır, dayanıklılığı sağlar ve mikrobiyal büyümeyi engeller 25.
Ayrıca, annatto, carmine, carrageenan gibi renk ve aroma vericiler de kullanılabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: