• Buradasın

    Erişte ve yeşil mercimek birlikte nasıl pişirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Erişte ve yeşil mercimek birlikte şu şekilde pişirilebilir:
    Malzemeler:
    • 1 su bardağı yeşil mercimek 12;
    • yarım su bardağı erişte 12;
    • 1 adet soğan 12;
    • 3 diş sarımsak 1;
    • 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ 1;
    • 1 çorba kaşığı salça 1;
    • kuru nane, kırmızı biber, karabiber, tuz 1.
    Yapılışı:
    1. Yeşil mercimek yıkanıp bir tencereye alınır ve üzerine 2 parmak geçecek kadar sıcak su koyulur 1.
    2. Yaklaşık 13-14 dakika haşlanıp, suyu süzülür 1.
    3. Tencereye sıvı yağ koyulup üzerine yemeklik doğranmış soğan eklenir 1.
    4. 1-2 dakika sonra üstüne doğranmış sarımsaklar eklenip kavrulur 1.
    5. Salça, nane ve kırmızı biber de eklenip 1-2 dakika daha kavrulur 1.
    6. Yeşil mercimek eklenip karıştırılır ve üzerine sıcak su eklenir (yaklaşık 1,5 litre) 1.
    7. Kaynamaya başlayınca erişte eklenir ve karıştırılır 1.
    8. Tuz ve karabiber ilave edilir 1.
    9. Kaynamaya başladıktan sonra altı kısılıp yaklaşık 20 dakika pişirilir 1.
    Alternatif tarif:
    • Erişteli yeşil mercimek çorbası tarifi 5.
    Tarifler, farklı malzemelerle ve yöntemlerle çeşitlendirilebilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    2 kişilik yeşil mercimek yemeği nasıl yapılır?

    2 kişilik yeşil mercimek yemeği yapmak için gerekli malzemeler: 1,5 su bardağı yeşil mercimek (önceden ıslatılmış); 2,5 su bardağı su; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 adet kuru soğan (orta boy); 1,5 yemek kaşığı domates salçası; Yarım tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı pul biber; Çeyrek limon suyu. Yapılışı: 1. Yeşil mercimekleri yıkayıp suyunu süzün ve derin bir tencereye alın. 2. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin ve kısık ateşte yumuşayana kadar haşlayın. 3. Ayrı bir tencerede zeytinyağını kızdırın, yemeklik doğranmış kuru soğanı rengi değişene kadar soteleyin. 4. 1,5 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip kısa bir süre daha kavurun. 5. Haşlanmış yeşil mercimekleri ve 2,5 su bardağı suyu ekleyin, çeyrek limonu sıkın ve kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın. 6. Ocaktan almaya yakın yarım tatlı kaşığı tuz, birer çay kaşığı pul biber ve karabiber ekleyin. 7. Kıvam alan ve hafif sulu bir yapıda olan yeşil mercimek yemeğini sıcak ya da ılık olarak servis edin. Alternatif olarak, düdüklü tencerede de yeşil mercimek yemeği yapılabilir.

    Erişteli mercimek çorbası nasıl yapılır?

    Erişteli mercimek çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek; 1 su bardağı erişte; 1 adet kuru soğan; 1 yemek kaşığı salça; 8 su bardağı et suyu veya normal su; Tuz, pul biber, nane, karabiber; Yarım çay bardağı sıvı yağ. Yapılışı: 1. Yeşil mercimekleri 20 dakika haşlayın ve suyunu süzün. 2. Bir tencereye sıvı yağ koyun, yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 3. Salçayı ekleyip biraz çevirdikten sonra et suyunu ilave edin. 4. Kaynar suya mercimekleri ve erişteleri ekleyin, tuz ve baharatlarını damak tadınıza göre ayarlayın. 5. Erişteler yumuşayana kadar pişirin. Püf noktaları: Önceden haşlayıp buzlukta sakladığınız yeşil mercimekleri kullanabilirsiniz. Erişteleri çok fazla pişirip hamur olmamasına dikkat edin. En son aşamada tereyağında pul biber yakarak çorbanın üzerine dökebilirsiniz.
    A warm, steaming bowl of Turkish lentil soup with noodles, garnished with a swirl of creamy yogurt-egg mixture and a sprinkle of fresh parsley, resting on a rustic wooden table with a small bowl of garlic and a whisk nearby.

    Erişteli mercimek çorbasına hangi terbiye konur?

    Erişteli mercimek çorbasına terbiyesi için şu malzemeler eklenebilir: 4 tepeleme yemek kaşığı yoğurt; 1 yemek kaşığı un; 1 yumurta; 1 su bardağı sıcak su. Bu malzemeler, sıcak suyla ılıtıldıktan sonra çorbaya eklenir. Alternatif olarak, 1,5 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı un ve 1 adet yumurta sarısı kullanılarak da terbiye hazırlanabilir. Terbiyeli erişteli mercimek çorbası tariflerine şu sitelerden ulaşılabilir: yemek.com; lezzet.com.tr.

    Erişteli yeşil mercimek çorbası hangi yöreye ait?

    Erişteli yeşil mercimek çorbası, Kastamonu yöresine aittir.

    Yeşil Mercimek Yemeği Kaç Dakikada Pişer?

    Yeşil mercimek yemeği, tencerede yapıldığında 30-40 dakika, düdüklü tencerede ise 10-20 dakika arasında pişer. Tencerede pişirme: Yeşil mercimek, yumuşayana kadar kısık ateşte haşlanır. Düdüklü tencerede pişirme: Haşlanmış yeşil mercimek, soğan ve salça ile birlikte 7 su bardağı su eklenerek düdüklü tencerede 10 dakika pişirilir. Pişirme süresi, mercimeğin cinsine ve kullanılan yöntemlere göre değişiklik gösterebilir.

    Mercimek yemeği nasıl yapılır?

    Yeşil mercimek yemeği tarifi: Malzemeler: 1,5 su bardağı yeşil mercimek; 1 adet kuru soğan; 3-4 diş sarımsak; 2 yemek kaşığı salça; 7 su bardağı su; 2 çay kaşığı tuz; Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ. Yapılışı: 1. Yeşil mercimek tencereye konur ve 4 su bardağı su ile 20 dakika haşlanır. 2. Haşlandıktan sonra suyu süzülür ve azıcık yıkanır. 3. Doğranmış soğan ve sarımsak yağda kavrulur, üzerine salça ilave edilir ve biraz daha kavrulur. 4. Tencereye alınan yeşil mercimeklerin üzerine kavrulan soğan ve salça ilave edilir. 5. Üzerine 7 su bardağı su eklenir, tuzu atılır ve pişmeye bırakılır. 6. Mercimekler yumuşayana kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişirilir. Püf noktaları: Mercimeği haşlamadan önce suda bekletmek, pişirmeyi kolaylaştırır ve besin değerini korur. Kıvam ve lezzet artırmak için un, tereyağı, patates, havuç veya et suyu eklenebilir. Baharat olarak kimyon ve karabiber gaz etkisini azaltmak ve lezzet katmak için kullanılabilir.

    Erişte ile hangi mercimek kullanılır?

    Erişte ile genellikle yeşil mercimek kullanılır.