• Buradasın

    Erişte ve yeşil mercimek birlikte nasıl pişirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Erişte ve yeşil mercimek birlikte pişirmek için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
    Malzemeler:
    • 1 su bardağı yeşil mercimek 13
    • 1/2 su bardağı erişte 13
    • 1 adet soğan 13
    • 1 yemek kaşığı salça 13
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 3
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 3
    • 5-6 su bardağı oda sıcaklığında su 3
    • Tuz 3
    Hazırlanışı:
    1. Derin bir tencerede yağı kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin ve kısık ateşte yumuşayana kadar kavurun 3.
    2. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun 3.
    3. Toz biberi ekleyip karıştırın 3.
    4. Yıkayıp suyunu süzdüğünüz yeşil mercimeği ekleyip karıştırın 3.
    5. 5 su bardağı su ekleyip kapağını kapatın 3.
    6. Su kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika pişirin 3.
    7. Erişteleri ekleyip mercimekler ve erişteler yumuşayana kadar pişirin 3.
    8. Kıvamını kontrol edip gerekiyorsa bir bardak sıcak su ekleyin ve bir taşım daha kaynatın 3.
    9. Tuzunu ekleyip altını kapatın 3.
    10. Servis esnasında üzerine kekik serpebilirsiniz 3.
    Afiyet olsun.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Erişte ile hangi mercimek kullanılır?

    Erişte ile genellikle yeşil mercimek kullanılır.

    Erişteli mercimek çorbasına hangi terbiye konur?

    Erişteli mercimek çorbasına terbiye olarak yoğurt, un ve yumurta sarısı karışımı kullanılır. Malzemeler: - 1,5 yemek kaşığı yoğurt - 2 yemek kaşığı un - 1 adet yumurta sarısı - 1 diş rendelenmiş sarımsak Hazırlanışı: 1. Tüm malzemeleri derin bir kasede pürüzsüz olana kadar çırpın. 2. Çorbanın suyundan 2 kepçe terbiyeye ekleyin ve hızlıca karıştırın. 3. Terbiyeyi çorbaya ekleyin ve karıştırın.

    Erişteli yeşil mercimek çorbası hangi yöreye ait?

    Erişteli yeşil mercimek çorbası, Sivas yöresine aittir.

    2 kişilik yeşil mercimek yemeği nasıl yapılır?

    2 kişilik yeşil mercimek yemeği yapmak için gerekli malzemeler: 1,5 su bardağı yeşil mercimek (önceden ıslatılmış); 2,5 su bardağı su; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 adet kuru soğan (orta boy); 1,5 yemek kaşığı domates salçası; Yarım tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı pul biber; Çeyrek limon suyu. Yapılışı: 1. Yeşil mercimekleri yıkayıp suyunu süzün ve derin bir tencereye alın. 2. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin ve kısık ateşte yumuşayana kadar haşlayın. 3. Ayrı bir tencerede zeytinyağını kızdırın, yemeklik doğranmış kuru soğanı rengi değişene kadar soteleyin. 4. 1,5 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip kısa bir süre daha kavurun. 5. Haşlanmış yeşil mercimekleri ve 2,5 su bardağı suyu ekleyin, çeyrek limonu sıkın ve kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın. 6. Ocaktan almaya yakın yarım tatlı kaşığı tuz, birer çay kaşığı pul biber ve karabiber ekleyin. 7. Kıvam alan ve hafif sulu bir yapıda olan yeşil mercimek yemeğini sıcak ya da ılık olarak servis edin. Alternatif olarak, düdüklü tencerede de yeşil mercimek yemeği yapılabilir.

    Mercimek yemeği nasıl yapılır?

    Mercimek yemeği yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı yeşil mercimek; 1 kuru soğan; 1 yemek kaşığı un; 1 yemek kaşığı salça; 1 tatlı kaşığı biber salçası; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı sıvı yağ; Tuz; Pul biber. Yapılışı: 1. Mercimekleri iyice yıkadıktan sonra bir tencerede haşlayın. 2. Ayrı bir tencerede yağları kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. 3. İçine unu ekleyip hafif sarı bir renk elde edene dek kavurmaya devam edin. 4. Salçayı da ekleyip kavurduktan sonra süzdüğünüz haşlanmış mercimekleri ilave edin. 5. Mercimeklerin biraz üzerine çıkacak kadar su katıp, tuz ilave edip karıştırarak pişirmeye başlayın. 6. Kaynadıktan sonra 15-20 dakika daha pişirip servis edin. Ayrıca kıymalı mercimek yemeği tarifi için Arda'nın Mutfağı sitesini ziyaret edebilirsiniz.

    Yeşil Mercimek Yemeği Kaç Dakikada Pişer?

    Yeşil mercimek yemeği, tencerede yaklaşık 30 dakikada pişer.

    Erişteli mercimek çorbası nasıl yapılır?

    Erişteli mercimek çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 soğan; 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek; 100 gr erişte; 8 su bardağı su; tuz; karabiber. Yapılışı: 1. Tereyağını tencerede eritin. 2. Soğanı ince doğrayıp tereyağında kavurun. 3. Sıcak su, mercimek, tuz ve karabiberi soğana ilave edip 10 dakika pişirin. 4. Erişteleri çorbaya ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. 5. Sıcak servis yapın. Ayrıca, çorbanın daha lezzetli olması için et veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz.